Asiakkaiden ja yrittäjien arvostama

0

Konehuolto Kivioja Oy:n kasvu ja toiminnan laajentuminen kuvaavat hyvin sitä voimakasta kehitystä, joka on tyypillistä koko Ylivieskan yrityselämälle. Hannu Kiviojan aloittaessa uutena yrittäjänä 200 neliön tiloissa Ruutihaantiellä 1980-luvun puolivälin jälkeen, ympärillä oli lähes pelkästään peltomaata. Tänä päivänä yrityksen tilat ovat moninkertaistuneet aloitusvaiheesta, henkilökunnan määrä lisääntynyt ja entiselle peltoaukealle on noussut vahva yrityskeskittymä.

– Valtra Oy pyysi minua yrittäjäksi nykyisiin tiloihin, kun Valmetin traktorimyynti eriytyi Hankkijasta 1987. Aluksi vierasta työvoimaa oli neljä, ja nyt heitä on 14. Tiloja on laajennettu viidesti. Pelkästään huollon käytössä on tällä hetkellä noin 1200 neliötä, toimitusjohtaja Hannu Kivioja esittelee.

Yrityksen laajentumista ovat ohjanneet osaltaan eri merkkien kanssa tehdyt huolto- ja varaosasopimukset.

Valtra Oy:n kanssa aikanaan solmittu huoltosopimus nykyisistä Valtra-traktoreista jatkuu edelleen. Lukuisat muut edustukset kertovat, että luottoa pitkäaikaiseen yhteistyökumppaniin riittää laajalti. Merkkiluettelosta löytyvät Komatsu-metsäkoneet, Kalmar-trukit ja kurottajat, Fendt-traktorit, Nisula Forest Oy:n hakkuupäät, Palfinger Epsilon-nosturit sekä Stahlwille-työkalut.

Konehuolto Kivioja tarjoaa asiakkailleen lisäksi kahden erityisalan palveluita.

– Meillä on jäähdytin- ja lauhdutinkorjaamo, missä voimme korjausten lisäksi kennottaa jäähdyttimet ja al-öljynlauhduttimet. Sen lisäksi meiltä löytyy maakunnan suurin ja laajin pulttivalikoima, johon panostamme koko ajan lisää. Osa-alueena se on pieni, mutta se tuo meille asiakkaita hyvinkin kaukaa aivan samalla tavalla kuin jäähdytin- ja lauhdutinkorjaukset, Kivioja kertoo.

kp-kivioja - toimitusjohtajaVahvat merkit, osaavat työntekijät

Hannu Kivioja on tyytyväinen siihen, että ajanmukaiset ja toimivat tilat sekä maastossa tapahtuviin huoltoihin tarkoitettu ajoneuvokalusto takaavat hyvät puitteet asiakkaiden palvelemiselle. Raskaskonehallin ja siltanostureiden ansiosta vaativimmatkin työt voidaan tehdä sisätiloissa.

Yrityksen menestys ei kuitenkaan ole tullut sattumalta, vaan siihen löytyy useitakin syitä.

– Vahvat merkit ovat ilman muuta yksi tärkeä menestystekijä. Sen lisäksi meillä on ympärillä laaja maakunta ja paljon hyviä asiakkaita, jotka ovat kovia yrittämään. Hattua pitää nostaa niille metsä- ja maatalousalan yrittäjille sekä urakoitsijoille, jotka ovat olleet valmiita laajentamaan nykyajan vaatimiin volyymeihin omilla aloillaan.

– Minun onneni on ollut myös pitkäaikainen ja sitoutunut henkilökunta. Monet työntekijöistäni ovat olleet yrityksessä töissä sen perustamisesta lähtien. Pitkät työsuhteet takaavat sen, että asiakkaiden käytössä on alan todellista osaamista. Osaamisen ja jatkuvan koulutuksen merkitys korostuvat koko ajan koneiden ja laitteiden kehittyessä.

Konehuolto Kivioja Oy palkittiin Ylivieskassa Vuoden yrittäjänä 2008.

– Yrittäjäpalkinto tulee muilta yrittäjiltä ja kaupungilta, ja täällä toimii satoja muitakin vahvoja yrityksiä. Sen takia arvostan yrittäjäpalkinnon todella korkealle ja se lämmittää mieltäni loppuiän, Kivioja sanoo.

Yhteystiedot

Konehuolto Kivioja Oy

Osoite
Ruutihaantie 11
84100 Ylivieska

puh.
+358 8 424 005, 020 4551 303,

+358 400 279 970, Hannu Kivioja

fax
+358 8 424 258

email
hannu.kivioja@konehuoltokivioja.fi

www.konehuoltokivioja.fi

Share.