Aripe saa talovanhukset uuteen eloon

0

Rakennusurakointiin Mikkelin talousalueella keskittyneen Rakennustoimisto Aripe Oy:n toimitusjohtajan Ari Nissisen mukaan perinteinen kausivaihtelu on hävinnyt rakennusalalta. Nykyään rakentamista tehdään ympäri vuoden ilman selkeitä sesonkiaikoja.

 

Tärkeimpiä asiakkaita yritykselle ovat Mikkelin kaupunki, lähikunnat, yleishyödylliset yhdistykset sekä tietenkin rakennuttajat. Nissisen mukaan etenkin saneerausrakentaminen on kasvanut viime vuosina huimasti. Tänä päivänä Aripen liikevaihdosta jopa 70 prosenttia tulee erilaisista saneeraus- ja korjauskohteista.

Perinteisten 60-70-luvun kerros- ja rivitalokohteiden lisäksi yritys korjaa ja kunnostaa myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita. Referenssilistalta löytyy muun muassa 1850-luvulta olevan Kyyhkylän kartanon päärakennuksen muuttaminen hotelli-ravintolaksi, Mikkelin vanhalla kasarmialueella sijaitsevien 1900-luvun alusta olevien asuintalojen muuttaminen nykyaikaisiksi opiskelija-asunnoiksi ja samoja ikiä olevan Esikaupungin VPK:n talon peruskorjaus Mikkelin Emolassa.

Rakennusurakoinnin lisäksi yritys tekee kohteisiinsa pienimuotoista rakennesuunnittelua.

– Lähinnä täydentävää sellaista, tarkentaa Ari Nissinen.

Mestarin tietotaito selkänojana

Pertti Nissinen on koulutukseltaan rakennusmestari. Hänen vastuualueena yrityksessä on työnjohto. Rakennusinsinööri Ari Nissinen vastaa myös työnjohdosta ja isoimmista hankinnoista, mutta käytännössä kummallakin on omat työmaat hoidettavanaan. Yhteistyö isän ja pojan välillä sujuu kuulemma suht’ kitkattomasti.

– Pertin yli neljänkymmenen vuoden kokemus alalta on hyvä selkänoja toiminnassamme, Ari Nissinen kehuu.

– Ja toisaalta kyllähän nuoremmilla on paljon uutta tietoa ja annettavaa. Kun tämän yhdistää, syntyy hyvä paketti, toteaa Pertti Nissinen.

Ari Nissinen muistuttaa, että rakentamista ei tehdä tietokoneella, vaan se on perinteistä puurtamista ja käsillä tekemistä. Tämän takia ammattitaitoinen työvoima on erittäin tärkeää yritykselle. Osaavia tekijöitä yritys on löytänyt Nissisen mukaan melko hyvin. Periaatteena on pidetty, että kentällä on koko ajan nuorempaa polvea sisään ajettavana.

– Omakin kokemus on haettu kentältä. Olin jo 16-vuotiaana apumiehenä rakennustyömaalla, kertoo Ari Nissinen.

Ennakointia ja nopeita päätöksiä

Yrityksen vahvuuksiksi Ari ja Pertti Nissinen nostavat matalan organisaation, tietyn notkeuden esimerkiksi päätöksenteossa ja venymiskyvyn.

– Paljonhan tässä työssä tarvitaan tilanteiden ennakointikykyä ja taitoa ratkaista yllättäviäkin asioita paikan päällä, sanoo Ari Nissinen.

Perheyrityksen pääomistajat ovat Pertti ja Kaarina Nissinen, joka vastaa yrityksen taloushallinnosta ja palkanmaksuista. Lisäksi yrityksessä on osakkaina heidän poikansa Ari Nissinen ja tyttärensä Anne-Mari Havukainen.

Yrityksen liikevaihto on ollut viime vuosina miljoonan ja kahden miljoonan euron välillä. Kolmen toimihenkilön lisäksi yritys työllistää parisenkymmentä henkilöä.

{gallery}es-rakennustoimisto_aripe_oy{/gallery}

 

Rakennustoimisto Aripe Oy

Osoite
Porrassalmenkatu 65 A 7
50100 Mikkeli

puh.
015 210 245

fax
015 210 145

email
etunimi.sukunimi@aripe.fi

www.aripe.fi

Share.