Alan kasvuyritykseksi kansainvälistymällä

0

pp-rannikonkone.jpgRaahelaisen Rannikon Konetekniikka Oy:n strateginen tavoite on olla alansa kasvuyritys.

– Se voi onnistua vain kansainvälistymällä. Siksi aloitimme vuoden 2005 alussa omien tuotteiden kehittämisen sekä oman suunnittelu- ja projektinjohtamisen. Asiakas saa meiltä tarvittaessa täydellisen kokonaisratkaisun, kertoo toimitusjohtaja Pekka Kallio.

RKT:n perusliiketoiminta-alueita ovat metalliala ja offshore. Yritys on tottunut tekemään yhteistyötä kaikkein vaativimpien, maailmanluokan asiakkaiden kanssa, kuten suurten metallinjalostustehtaiden, kaivosten sekä kaasu- ja öljynporauslauttojen rakentajien kanssa.

Yrityksen omia BOFO -nosto- ja siirtovälineitä käyttävät erityisesti satamat, logistiikkakeskukset, energialaitokset – yleensä tahot, jotka käsittelevät bulkki- ym. raskasta tavaraa.

Tytäryhtiöt Intiaan ja Itä-Eurooppaan

RKT:n perinteiset alihankinta-, konepaja- ja teollisuuden asennuspalvelut ovat edelleen perusosa yhtiön toimintaa ja niissä tapahtuu orgaanista kasvua. Voimakkainta kasvua Pekka Kallio odottaa kuitenkin kansainvälisillä markkinoilla.

Kansainvälistä toimintaa varten yhtiö perusti toukokuussa 2009 tytäryhtiön Intiaan. Uusi yhtiö markkinoi, myy ja valmistaa nostovälineitä Intian sekä myöhemmin myös Aasian, Afrikan ja Lähi-Idän markkinoille. Kokonaistoimitukset ovat suunnitelmissa sen jälkeen, kun pää on saatu auki nostovälineissä.

– Itä-Eurooppaan tulee tytäryhtiö samoilla periaatteilla. Sen sijoituspaikka tulee olemaan jokin uusista EU-maista ja toimialoina terästeollisuus ja logistiikka, Pekka Kallio kertoo.

Vahvaa osaamista ja palvelua

Yli 20 toimintavuoden aikana Rannikon Konetekniikkaan on kertynyt vahvaa, kansainvälisen tason valmistus- ja suunnitteluosaamista.

– Kaikki yli 20 vuoden aikana tehdyt ratkaisut ja hiljainen tieto saadaan tuotteisiin ja piirustuksiin, samoin uusimmat teknologiat ja suunnittelumenetelmät. Aina kun suunnittelemme, prosessissa on mukana henkilöitä valmistuksesta, jolloin tuote on myös hyvä valmistaa, toimitusjohtaja toteaa.

Yhtiöllä on muitakin vahvuuksia, jotka ovat merkittäviä valtteja erittäin kilpailulla alalla.

– Ominaisuuksiin, joita tarjoamme, eivät kaikki pysty: tuotteet, niiden ominaisuudet, lyhyet toimitusajat, tuotteiden elinkaaren aikainen tarkastus- ja huoltopalvelu sekä tarvittaessa rahoituksen suomalaisen rahoitusorganisaation kautta ja jopa kansainvälisesti. Lisäksi autamme asiakasta saamaan mahdollisimman helposti oman ratkaisunsa, koskee se sitten tuotteita, niiden toimintaa tai kokonaisuutta, Pekka Kallio luettelee.

– Olemme 20 vuotta olleet erittäin vaativan asiakaskunnan palveluyritys. Nyt kun olemme saaneet myös omia tuotteita, on niiden päälle helppo rakentaa palveluja. Koko henkilöstömme on tottunut palvelemaan asiakkaita hyvin, hän täydentää.

RKT työllistää nykyisin 150 omaa työntekijää. Vaihtuvuus työntekijöissä on erittäin pientä ja luottamus molemminpuolista. Yhtiön liikevaihto on yli 14 miljoonaa euroa.

– Positiivinen asia sekin, että yhtiölle on tiedossa jatkajat omasta perheestä. Vanhempi poika on jo töissä perheyrityksessä ja toinen opiskelee alaa, Pekka Kallio iloitsee.

Rannikon Konetekniikka Oy
osoite Muurarinkatu 2
92120 Raahe
puh. 020 7102 700
fax 08 2118 300
email etunimi.sukunimi@rkt.fi
www.rkt.fi
{gallery}pp-rannikonkone{/gallery}
Share.