Aito ja omaleimainen Rauma kiitää eteenpäin

0

sk-rauma-intro.jpgRauman kehittämisessä vallitsee vahva tekemisen meininki. Virkamiehet ja yrittäjät vievät asioita hyvässä yhteishengessä ja avoimesti eteenpäin.

– Mitään ei tuoda valmiina eteen, vaan asioita kehitetään yhdessä alusta alkaen ja molemmat osapuolet ymmärtävät yhteistyön tärkeyden. Yhdessä olemme enemmän ja saamme ihmiset kiinnostumaan asioista paremmin, yrittäjä Johanna Närvä Sisustustalo Kodinonnesta kertoo.

Närvän mukaan Rauman elävästä ja sykkivästä kaupunkikeskustasta löytyy runsaasti omaleimaisia putiikkeja, mutta marketitkin ovat kätevästi vain kilometrin päässä.

– Ne ovat merkittäviä keskustan elinvoimaisuuden kannalta, mutta vastapainoksi meiltä löytyy Vanha Rauma, jossa ihminen kohtaa ihmisen. Ja luonnollisesti hyvä palvelu on olennainen osa Rauman henkeä, Närvä tähdentää.

Hänen mielestään kaupunki on hoitanut yritystoiminnan edellytykset hyvälle mallille. Myös matkailijan on helppo viihtyä kauniissa kaupungissa pidemmänkin aikaa.

Raumalla syyskuussa vieraillut asuntoministeri Jan Vapaavuori kehui vuolaasti Rauman keskustaa. Hän muistutti, että yhtenä kriteerinä Vanhan Rauman UNESCOn maailmanperintökohteeksi pääsemisessä pidettiin Rauman laajemminkin toimivaa kaupunkikeskustaa.

– Eikä Rauman kokoluokan kaupungeista koko maassa tämän parempaa keskustaa olekaan, hän suitsutti.

Rauman kaupungin markkinointisuunnittelija Eija Pajulan mukaan Rauma on vetovoimainen omalla aitoudellaan ja erikoislaatuisuudellaan. Hänen ilokseen asukkaatkin ovat olleet aktiivisesti rakentamassa Rauman imagoa. Facebookin kehittämisfoorumin kautta ajatukset tulevat julki ja kaupungin nettisivuja kehitetään koko ajan paremmin palveleviksi.

– Brändiä pitää kehittää ja ajassa elää mukana. Raumasta tulee luoda asukkaiden, yrittäjien ja kävijöiden näkökulmasta entistä kiinnostavampi ja helpommin lähestyttävä kaupunki.

{gallery}sk-rauma{/gallery}

 

Rauman kaupunki

Osoite
Kanalinranta 3 (PL 41)
26100 Rauma

puh.
02 834 11

 

www.rauma.fi

Share.